Felnémeti Tűzifacentrum


2010-től kezdődően az EGERERDŐ Zrt. – elsősorban a saját anyagból történő faapríték előállítására, illetve tárolására – kiépítette a Felnémeti Tűzifacentrum telephelyét.
Az apríték előállítását egy Jenz Hem 561 DL típusú mobil faaprítógép végzi, mind a telephelyen, mind külterületen.

apritogep

Az apríték iránt két típusú kereslet jellemző:

  • Magas minőségű apríték közüzemi fűtéshez: Elsősorban szállodák, közintézmények (iskolák, hivatalok kórházak) vásárolják. Rázóasztalos rostálógép segítségével készítünk pormentes, úgynevezett rostált aprítékot is.
  • A kitermelt faanyag koronavégéből, vágástéri maradékából készített gyengébb minőségű apríték fűtőműveknek, erőműveknek: Az olcsóbb ár ellenére ennek a piaci lehetőségnek nagy előnye, hogy olyan faanyagot is tudunk értékesíteni, amit korábban nem hasznosítottunk.

apritek


A telephelyen a lakosság közvetlen kiszolgálása érdekében foglalkozunk darabolt-hasított – úgynevezett „konyhakész” – tűzifa értékesítésével is. 
Az így előállított tüzelőt súlyra (mázsára) értékesítjük. Ezen érték pontos megállapítására egy – szintén a telephelyen működő – 60 tonna összteherbírású hitelesített hídmérleget használunk. 

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Amennyiben tovább használod weboldalunkat, úgy elfogadod a cookie-kat. A részletekért kattints ide!