Erdészeti Nyílt Nap

2022. október 13.
985
erdőfelújítás

Az EGERERDŐ Zrt. idén ősszel is több nagy sikerű rendezvény házigazdája volt.  Az egri és mátrafüredi Erdészeti Nyílt napokat már több mint egy évtizede szervezi az erdőgazdaság, ahová most közel 4000 ezer gyermek látogatott el, hogy közelebbről megismerje az erdőt és az erdészek, vadászok munkáját.

Az erdőgazdaság tematikus standokkal várták a gyerkőcöket, melyeknek főbb témái az erdő élete, az erdei rovar, vadgazdálkodás, fahasználat, erdészeti gépek, fatermékek.

Idén először - az erdő kincsein túl - a gyerekek az agrárium teljes spektrumával megismerkedhettek.  Az Egri Erdészeti Nyílt Nappal egy időben és egy helyszínen került megrendezésre az I. Heves Megyei Gazdanap, melyet a NAK Heves Megyei szervezete és partnerei tartottak.

A két rendezvény egymást kiegészítve átfogóan mutatta be megyénk természeti értékeit, növény- és állatvilágát, felhívva a gyerekek figyelmét a tudatos gazdálkodás fontosságára. 

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Amennyiben tovább használod weboldalunkat, úgy elfogadod a cookie-kat. A részletekért kattints ide!